DTS BLOG: I will sing of the goodness of God

Dus; de laatste blogpost die ik heb geschreven heeft nogal wat commotie voortgebracht. Ik moet ook zeggen, dat was ook wel een beetje te verwachten natuurlijk: dat krijg je ervan als je compleet open en bloot je kaarten op tafel legt. Als ik het teruglees, schrik ik ook even: wat bizar dat ik zo in die situatie stond.
Zinnen schrijven als ‘aan het einde zijn van je menselijke kunnen’ en ‘met alle dingen die ik nu meer doe, stort ik gewoon in’, zorgen ervoor dat er op je deur wordt geklopt met de vraag of alles goed gaat.

Wat klopten er lieve mensen aan die deur, en toen ik opendeed stroomde het hele huis gewoon vol van liefde. Echt, ik heb zulke mooie, fantastische mensen om mij heen! Voor een ieder die zich aangesproken voelt: dankjewel.

Er waren ook een aantal mensen bezorgd vanuit de vraag hoe het zat met mijn burnout. Toen ik in Januari ontdekte hoe diep ik al weggezonken was in die burnout, heb ik gelijk maatregelen genomen. Dat hielp een beetje. De grote verandering was bij de Worship Marathon 2019 in Nijkerk, waarbij mijn klachten voor het grootste gedeelte in één keer waren genezen! Hallelujah! Dat waar ik nog mee kamp is mijn ‘rek’. Ik kan niet meer zo veel of zo hard als vroeger aan de slag, ben iets sneller moe. Zulke dingetjes. Maar ik slaap weer goed, heb mijn dagen weer in check; alles is onder controle(van God).

En weten jullie nog dat ik vroeg om te bidden voor een financiëel wonder? Als ik toentertijd eens wist wat voor gevolgen de vorige post had op geestelijk gebied..
Sinds ik het besluit maakte om ‘de roeien in het water te gooien en mee te deinen op het ritme van het water’, ervaar ik een enorme rust. Echt, een enorme rust. Ik geniet van deze tijd, het is een heerlijke tijd.
Een week nadat ik de blogpost had gepost (het voelt als maanden geleden, maar het is nog maar 2,5 week geleden) openbaarde God aan mij dat ik op DTS kon gaan, door te laten zien dat ook de locatie waar ik naartoe ga een termijnbetaling aanbiedt. En het ‘deposit’ bedrag, het startbedrag? Dat is precies de hoeveelheid die ik ontving in de eerste maand, tot op de euro. En toen ik laatst mijn contante geld ging storten op mijn rekening, ontdekte ik dat ik een kwart meer had gestort wat ik eerst dacht te hebben. Het stroomde allemaal in één keer binnen.

Ik zie nu wel echt in dat ik blind was voor de situatie. De storm klaart nu op en ik zie de horizon weer verschijnen!
Deze laatste zondag, tijdens Worship Collective, had een zangeres het gevoel dat ze een droom moest vertellen voor iemand in de zaal, die ze zelf heel vaak nodig heeft gehad:

In Januari ging het heel slecht met me. Op een avond kreeg ik een droom, waarvan ik geloof dat hij van God af komt en waarvan ik geloof dat ik deze moet vertellen voor iemand in de zaal: ik zag een grote hand, groter dan dit gebouw, groter dan deze stad. En in deze hand, was een miniscuul mensfiguur die aan het vechten was tegen een storm. Ik weet niet voor wie dit beeld is, maar weet dat God zowel jou als de storm in Zijn hand heeft. Hij heeft de controle, ook over de storm.

Nu ik dit schrijf besef ik me hoe deze getuigenis aansluit op mijn situatie. Wat bizar.

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik nu op 4000 euro. Dat is exclusief wat factuurtjes, waardoor ik op de ruwe 4500 euro zit. Ik ben er nog niet, maar wat ben ik al ver! Ik heb besloten me te focussen op mijn collegegeld, al het andere komt wel goed. Stapje voor stapje! Het is wel weer 800 euro verder dan 2,5 week geleden.

Alles is verder al geregeld, vliegtickets zijn dus gehaald (m’n tussenvluchten veranderen constant (zucht), maar ik kom in ieder geval aan op dezelfde dag), mijn verzoek voor een tussenjaar op m’n school is gehonoreerd en ik heb zelfs laatst een backpack gehaald!
Dat voelt trouwens echt als een vrijheid: ik kan gewoon weg, wanneer ik maar wil. Ik hoef die tas maar te vullen en tabee. Het is een nieuw hoofdstuk!

Er zijn nog een aantal praktische zaken die ik moet regelen, maar die komen wel goed. De grote happen zijn geweest en ik moet nogsteeds constant glimlachen – dus het komt allemaal wel goed. Ik geloof dat God zal voorzien: elke dag, elk moment, elke situatie.

I love Your voice
You have led me through the fire
And in darkest night You are close like no other
I've known You as a Father
I've known You as a Friend
I have lived in the goodness of God

And all my life You have been faithful,
And all my life You have been so, so good
With every breath that I am able
I will sing of the goodness of God!

Goodness of God - Jenn Johnson

Voor een ieder die mij en mijn blogposts volgt, voor een ieder die mij zo dichtbij staat, voor een ieder die besloot om (soms voor even) in mijn ruige bootje te stappen: dankjewel. Wees gezegend.

David R. de Haan

PS: de cake-actie is gestopt. De meesten weten dit al, maar ik schrijf het toch maar even – voor de zekerheid. Er komen nog andere dingen aan, maar daarvoor moet de cake-actie even wijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *