DTS BLOG: roeien tegen de storm

Ik krijg best vaak de vraag hoe het nu gaat, hoeveel geld ik al heb en of ik er zin in heb. Deze blogpost is er een van ongefilterde eerlijkheid, omdat ik jullie wil meenemen in het gehele proces – niet alleen in de mooie momenten.

Sidenote: na een lange periode van wachten, ga ik eindelijk meer regulier posten. Het komt eindelijk een beetje dichtbij!

Het feit is, dat het niet zo lekker gaat. Ik zit op de grens van mijn menselijke kunnen, en dit is iets waarin ik mijzelf hard tegenkom. In Januari ontdekte ik dat ik heel dicht aan een burnout zit en dingen als oververmoeidheid speelde al zeker een tijdje een grote rol. Sindsdien heb ik heel erg op mijzelf gelet en probeerde ik goed voor mezelf te zorgen.

Een tijdje ging het beter en ik heb mogen genieten van een aantal mooie (financiële) wonderen. Zo kwam ik in een korte tijd op een gigantisch bedrag van meer dan 1500 euro. Maarja, dat is nog niets natuurlijk. Daarentegen, samen met dat wonder, meerdere profetiëen over mijn reis en een fysieke zalving, mag ik vertrouwen dat God wil dat ik die kant op ga. Dus, ik heb de vliegtickets gehaald.

Ik heb daarentegen totaal niet het geld om de DTS zelf te kunnen starten, en zoals eerder gezegd: ik ben beland op het einde van mijn menselijke kunnen. Want met alle dingen die ik nu meer doe, stort ik gewoon in. Ik heb nagedacht over een soort prioriteitenlijstje, en vanuit daar de minst belangrijke dingen te schrappen voor wat rust. Maar de conclusie is dat dat ook niet mogelijk is, omdat het meeste financieel is.

Ik voel me daarentegen zo gezegend met dat wat ik al mee heb mogen maken, zoveel dingen die zijn ontstaan door deze tijd.(wanneer deze concreter worden zal ik er meer over doen opsluieren)
Het zou alleen heel fijn zijn als ik minder zou hoeven stressen. Gewoon zou kunnen genieten van deze tijd.

Nu is het zo dat elke keer dat iemand vraagt; ‘Hoe gaat het met je?’, ik niet weet wat ik moet zeggen.

Nu is het zo dat elke keer dat iemand vraagt; ‘Hoeveel geld heb je al?’, ik het bedrag noem en ongerust heen en weer shuffle.

Nu is het zo dat elke keer dat iemand vraagt; ‘Heb je er al zin in?’, ik alleen kan zeggen dat ik zin heb om te vliegen. Wanneer mensen dan doorvragen, kan ik alleen zeggen: ‘Als God het wil…

When I’m listening for Your voice
And I’m shutting out the noise
I know that you will speak
Clearly
When I’m living out my faith
When I’m stepping on the sea
I know You take my hand
And walk with me


Praise before my Breakthough
Bryan en Katy Torwalt

Ik heb vertrouwen in God en hoef het daarin niet mooier te maken dan dat het is: als ik niet genoeg geld binnen haal, dan kan ik niet op DTS. Ik kan leuk gaan vliegen, maar kom zonder reden aan. Maarja, ik stap wel op dat vliegtuig.
Dus alsjeblieft, hierbij een gebedspunt: bid dat God zal voorzien met financiële wonderen. Want God is een God van wonderen, daar geloof ik heilig in.

Vanochtend kwam ik een tekst tegen die ik graag met jullie wil delen, hij sluit perfect aan:


[…] He saw that they were in serious trouble, rowing hard and struggling against the wind and waves.

About three o’clock in the morning Jesus came toward them, walking on the water.

He intended to go past them, but when they saw him walking on the water, they cried out in terror, thinking he was a ghost.  They were all terrified when they saw him.

But Jesus spoke to them at once. “Don’t be afraid,” he said. “Take courage! I am here!” Then he climbed into the boat, and the wind stopped.

They were totally amazed […]

Marcus 6: 48 – 51

Voor de hardwerkende mensen onder ons, leer van mijn situatie: roei niet tegen een storm die je te machtig is, maar vraag aan God om de storm te stillen. De storm is er niet zonder reden.

Lees je dit en denk je: ‘joh David ik wil je wel financieel steunen’, ga dan vooral naar mijn doneerpagina! Ik wil ook iedereen bedanken die me al financeel heeft gesteund, jullie zijn werkelijk fantastisch!

Tot snel,
David.